Mos verwijderen van het rieten dak

Mos en Algen sluiten uw rieten dak af waardoor het veel te lang duurt tot uw dak droog is. Schimmels tasten onder deze vochtige omstandigheden uw dak aan.

 

Wanneer er echt zichtbaar mos op uw dak aanwezig is is het meestal noodzakelijk om het dak te scheren.

Scheren wordt in het rietdekken ook wel kammen genoemd. Als het enigszins mogelijk is dan zullen wij er voor kiezen om uw dak te sprayen tegen mos en algen groei. Wanneer er echter teveel mos op het dak zit en het rottingsproces te ver gevorderd is,.. dan zullen wij deze zachte laag eerst van het dak af moeten scheren omdat het dak anders niet meer goed kan drogen.

 

Bij het scheren wordt er een klein laagje van het riet afgeknipt, belangrijk is dat dit gebeurd top op de harde stengel.

Nadat het scheren is uitgevoerd ziet uw dak er weer uit als nieuw, dat is de specialiteit van Rietbeheer.

 

Wij zullen u altijd adviseren om 1 jaar na de scheerbeurt te beginnen met preventief onderhoud van uw rieten dak.

Omdat je een rietendak meestal maar 2 x kunt scheren is het verstandig om het dak jaarlijks te gaan sprayen tegen mos en algen met een algen en mos dodende spray.

Schimmels zijn de vijand van het rietendak

Schimmels zijn niet te voorkomen in een rietendak, schimmelsporen worden via de lucht getransporteerd en waaien zo in het rietendak. Schimmels zijn er in vele soorten maar hebben 1 ding gemeen, ze hebben vocht nodig om te overleven. Mos en Algen zorgen ervoor dat het dak slecht kan drogen waardoor schimmels hun vernietigende werk kunnen doen.

Mos en Algen zijn het probleem niet.

Op zich zijn de mossen en algen geen vijand voor het riet. Het probleem is echter dat ze de buitenkant van het riet dusdanig afsluiten dat het drogingsproces veel langer duurt dan bij een dak zonder mos en algen.

Jaarlijks sprayen tegen mos en algen is veruit de beste methode om de levensduur van uw rietendak te verlengen. Een schoon dak droogt veel sneller, hierdoor zullen de schimmel sporen aan het oppervalk van uw dak blijven (niet dieper dan 2 á 3 cm) Bij een dak dat niet wordt gesprayd zitten de schimmel sporen na 3 jaar al snel 8 á 10 cm diep)

Dakschuim ® Anti Mos en Alg Ons dakschuim is Uniek!

Wij hebben een speciaal dakschuim ontwikkeld, dit blijft geruime tijd op het dak plakken (10 á 15 minuten blijft uw dak wit). Doordat het schuim blijft plakken krijgt het riet de tijd op het middel op te nemen. De contacttijd is met schuim veel hoger dan met vloeistof dat op een schuin dakvlak direct naar beneden loopt. De werkzame stof krijgt, doordat het gebonden is in ons dakschuim voldoende tijd om de algen en mossen te doden.

Sprayen verlengt de levensduur!

Bij traditioneel onderhoud wordt een rietendak gemiddeld tussen de 5 á 7 jaar geschoren.

Wij beginnen pas te scheren na gemiddeld 12 jaar, doordat de schimmelsporen aan de oppervlakte zijn gebleven hoeven we ook minder van het dak af te scheren dan bij traditioneel onderhoud