Rieten daken mooi en schoon houden daar zijn wij al 19 jaar specialist in.

Met ons rietdekkersbedrijf werken we in een beperkte regio, maar in heel Nederland behandelen wij rieten daken met ons anti mos en alg schuim.

Welkom bij schoonrietendak.nl

 

Een Rietendak mooi houden kan zeker! , maar dan moeten de mossen en algen wel consequent bestreden worden.

 

Vanuit ons Rietdekkersbedrijf ontwikkelde wij dakschuim®. Met ons unieke schuim, bestrijden wij bij ruim 1200 rieten daken mossen en algen.

 

Met een jaarlijkse anti mos en alg behandeling gaan de onderhoudskosten omlaag en wordt de levensduur van een rietendak met 10 jaar verlengd.  

Het grote voordeel van schuim is dat het aan het riet blijft kleven, Wanneer het schuim is opgelost heeft het anti mos en alg middel zijn werk tot diep in de vervuiling gedaan.   

 

vraag een vrijblijvende prijsopgave.

Review: Tim en Tom Coronel

Tim: Wat een Toppers, super methode dat schuim, in twee uur was mijn pannendak behandeld, het resultaat is niet direct zichtbaar, na een paar maanden zie je dat dit schuim een succes is. 

Tom: Die jongens ontwikkelde dit schuim voor rieten daken, na een tip van Tim wordt mijn rieten dak nu ook jaarlijks  behandeld. 

Een groen rietendak is niet mooi, en het is ook niet nodig.

Een nieuw rieten dak wordt na een relatief korte tijd groen, dit komt doordat algen zich gemakkelijk hechten aan het rieten dak. Als dit lang genoeg onbehandeld blijft ontstaat al snel mos. Wij beheren meer dan 1200 rieten daken. Deze film laat zien hoe wij beginnende mos en algen groei tegen gaan met ons dakschuim. 

Links geen anti mos en alg behandeling rechts wel

 

 

 

Wij ontwikkelde Dakschuim ®.   Een  rieten dak dat jaarlijks met dakschuim wordt behandeld  tegen mos en algen gaat 10 jaar langer mee. Doordat uw dak mooi schoon blijft, kan het snel drogen na een regenbui en krijgen schimmels veel minder kans uw dak aan te tasten.

Review: Tim en Tom Coronel

Tim: Wat een Toppers, super methode dat schuim, in twee uur was mijn pannendak behandeld, het resultaat is niet direct zichtbaar, na een paar maanden zie je dat dit schuim een succes is. 

Tom: Die jongens ontwikkelde dit schuim voor rieten daken, na een tip van Tim wordt mijn rieten dak nu ook jaarlijks  behandeld. 

 

 

 

Jaarlijks de Rietdekker op bezoek voorkomt dat kleine schade's grote gevolgen krijgen


 

 

 

In veel gevallen hoeft een rieten dak niet vervangen te worden. Wij ontwikkelde een methode waarmee wij een "versleten" dak volledig kunnen restaureren.  

Onze rietdekkers zijn gecertificeerde schoorsteenvegers

Wij nemen graag contact met u op:

 

Kantoor                         0341-252556

email:                            info@rietbeheer.nl

 

 

Volg ons op Facebook 

Rietbeheer Ermelo                          

Horsterweg 165

3853 JB ERMELO

 

Kantoor                          0341-252556

 

email:                             info@rietbeheer.nl

Referentie:

Rietbeheer reinigt jaarlijks mijn rietendak door het in te spuiten met een door hun zelf ontwikkeld anti mos en anti alg substantie, zij doen dit met een eigen systeem waarmee ze tot wel 10-12 meter hoog gericht kunnen spuiten. Erg mooi en professioneel. De kosten vallen erg mee, je moet hier denken aan 305-360 euro voor een gemiddeld dak. Een echt ouderwets bedrijf, een aanrader voor iedereen die zijn huis goed wil onderhouden"

Een groen rieten dak schoonmaken

Een nieuw rieten dak wordt na een relatief korte tijd groen, dit komt doordat algen zich gemakkelijk hechten aan het rieten dak. Als dit lang genoeg onbehandeld blijft ontstaat al snel mos. Wij beheren meer dan 1000 rieten daken. Deze film laat zien hoe wij beginnende mos en algen groei tegen gaan met ons dakschuim. 

 

Een groen rieten dak is niet mooi, en het is ook niet nodig.

Onderstaande video: Rietdekker Jeroen spuit rieten dak in met schuim tegen mos en algen. Algen worden van het rieten dak verwijdert.

Schimmels zijn de vijand van het rietendak

Schimmels zijn niet te voorkomen in een rietendak, schimmelsporen worden via de lucht getransporteerd en waaien zo in het rietendak. Schimmels zijn er in vele soorten maar hebben 1 ding gemeen, ze hebben vocht nodig om te overleven. Mos en Algen zorgen ervoor dat het dak slecht kan drogen waardoor schimmels hun vernietigende werk kunnen doen.

Mos en Algen zijn het probleem niet.

Op zich zijn de mossen en algen geen vijand voor het riet. Het probleem is echter dat ze de buitenkant van het riet dusdanig afsluiten dat het drogingsproces veel langer duurt dan bij een dak zonder mos en algen.

 

Jaarlijks sprayen tegen mos en algen is veruit de beste methode om de levensduur van uw rietendak te verlengen. Een schoon dak droogt veel sneller, hierdoor zullen de schimmel sporen aan het oppervalk van uw dak blijven (niet dieper dan 2 á 3 cm) Bij een dak dat niet wordt gesprayd zitten de schimmel sporen na 3 jaar al snel 8 á 10 cm diep)

Dakschuim ® Anti Mos en Alg Ons dakschuim is Uniek!

Wij hebben een speciaal dakschuim ontwikkeld, dit blijft geruime tijd op het dak plakken (10 á 15 minuten blijft uw dak wit). Doordat het schuim blijft plakken krijgt het riet de tijd op het middel op te nemen. De contacttijd is met schuim veel hoger dan met vloeistof dat op een schuin dakvlak direct naar beneden loopt. De werkzame stof krijgt, doordat het gebonden is in ons dakschuim voldoende tijd om de algen en mossen te doden.

Sprayen rieten dak verlengt de levensduur!

Bij traditioneel onderhoud wordt een rietendak gemiddeld tussen de 5 á 7 jaar geschoren.

 

Wij beginnen pas te scheren na gemiddeld 12 jaar, doordat de schimmelsporen aan de oppervlakte zijn gebleven hoeven we ook minder van het dak af te scheren dan bij traditioneel onderhoud

Onderstaande Video: Alg en mos verwijderen van riet met schuim.

 

 

 

Ons schuim wordt ook gebruikt voor het reinigen van pannen of leien dakenOnderhoud rietendak, mos en algen verwijderen, Groene dak schoonmaken? Kies voor de Rietdekkers van Onderhoud Rietdekkersbedrijf  Rietbeheer.