Rietdekker Blaricum Onderhoud rieten dak te Blaricum: Doordekken

Werkzaamheden:

Deze prachtige villa in Blaricum had te kampen met een zwaar verweerd rieten dak. Het dak hebben we weten te restaureren met behulp van onze doordektechniek. Eerst hebben we de begroeide bovenste laag van het rieten dak weggesneden. Nieuw riet is vervolgens door de schone onderlaag heen geweven. Het doordekken heeft ervoor gezorgd dat het dak weer voldoende dik is om bescherming te bieden tegen de elementen. Naast het doordekken zijn ook de nokken volledig gerenoveerd en nieuwe rietvorsten geplaatst. Om het geheel weer netjes af te werken is uiteraard het dak weer glad en strak geklopt evenals de dakranden.

Oorspronkelijke situatie:

Het oorspronkelijke rieten dak was er zeer slecht aan toe. De kap was te dun, ingesleten, verweerd en begroeid met mos en algen. Er waren twee keuzes: het rieten dak geheel vernieuwen of een restauratie. Er is gekozen voor een restauratie.

Eindresultaat:

Het rieten dak van deze prachtige woning in Blaricum oogt weer fris. De dakranden zijn scherp en in model en de nieuwe rietvorsten geven het dak weer een uitstraling als nieuw. Een zeer geslaagde restauratie waardoor het dak met goed onderhoud weer minstens 10 tot 15 jaar mee kan.