Rietdekker Hoog Soeren Onderhoud: Doordekken scheren en bijstoppen van Rieten dak te Hoog Soeren

Werkzaamheden:

Het rieten dak van deze prachtige villa in Hoog Soeren is door ons gerepareerd. Rietdekker Boelie: "Dit wordt een complete metamorfose. Wat een schitterend pand, origineel heeft dit dak strakke lijnen deze zijn echter helemaal weggesleten. Dit gaan we weer helemaal terug brengen, dit wordt weer een plaatje". Alle facetten van restauratie zijn in dit dak aan bod gekomen. De bovenzijden van het dak zijn geschoren. De onderzijden van het dak zijn geheel doorgedekt. Hier kwamen de draden in het zicht, die zijn er weer helemaal in gewerkt.

Het oorspronkelijke dak had een verschillend slijtage proces, de onderzijden van het dak zouden normaal gesproken vervangen moeten worden, de bovenzijden van dit dak waren echter nog zo goed dat kon worden  volstaan met het scheren van het dak. en incidenteel bijstoppen. Bij vevanging zouden ook de bovenzijden van het dak vervangen moeten worden, de kwaliteit van het riet was echter van een dusdanige kwaliteit dat restaureren is veel opzichten een betere oplossing bleek.

Het eindresultaat een dak dat deze schitterende villa verdiend, de rode nokvorsten zijn vervangen door grijze. Wij van rietbeheer vinden dit bij dit pand een super keuze.

Bovenstaande foto: bestaande situatie voor restauratie: