Rietdekker te Vessem: Rieten dak doorstoppen staaldraden op het dak zichtbaar

Werkzaamheden:

Het rieten dak van deze villa in Millingen aan de Rijn hebben we gerestaureerd door middel van doorstoppen. Vroeger werd deze techniek vaak toegepast. Kenmerkend zijn de ijzerdraden die horizontaal over de kap worden gespannen. Bij het stoppen van een kap worden bundels nieuw riet in de kap gestopt. Bij een doorgestopt dak komen om de zestig centimeter dikke gegalvaniseerde draden horizontaal op de kap te liggen. Deze draden worden met roestvrij staaldraad aan de daklatten bevestigd. Als laatste hebben we het rieten dak netjes vlak gemaakt met de dekspaan en is het dak schoongeveegd. 

 

Het eindresultaat:

Het eindresultaat is een mooi egaal gekleurd dak dat nog jaren mee kan. De gegalvaniseerde draden geven deze rieten kap een bijzondere uitstraling van kwaliteit.

Oorspronkelijke situatie:

Het oorspronkelijk rieten dak van deze villa lag verscholen onder een dikke laag mos. Het riet onder het mos was echter nog van voldoende kwaliteit om te restaureren. Reden genoeg om dit dak door te stoppen en zo de levensduur met nog minimaal tien jaar te verlengen! 

Rietbeheer Ermelo                          

Horsterweg 165

3853JB ERMELO

 

Kantoor                          0341-252556

Boelie van de Beek     0654-958473

 

email:                             info@rietbeheer.nl

 

Referentie:

Rietbeheer reinigt jaarlijks mijn rietendak door het in te spuiten met een door hun zelf ontwikkeld anti mos en anti alg substantie, zij doen dit met een eigen systeem waarmee ze tot wel 10-12 meter hoog gericht kunnen spuiten. Erg mooi en professioneel. Het reinigen van mijn leiendak in Bussum, laat ik jaarlijks doen. De kosten vallen erg mee, je moet hier denken aan 275-350 euro voor een gemiddeld dak. Een echt ouderwets bedrijf, een aanrader voor iedereen die zijn huis goed wil onderhouden"