Rietdekker Nunspeet , onderhoud doordekken rieten dak Nunspeet

Geweldig hoe het dak is opgeknapt! Echt een heel groot verschil met de voorgaande situatie. Bedankt Jeroen, Boelie en de jongens van Rietbeheer!

 

Familie Kalden

bovenstaande foto : Bestaande situatie voor restauratie !

Werkzaamheden:

Het rieten dak van deze bijzondere Hoeve genaamd "de Midden Veelhorst" is grondig gerenoveerd. We zijn begonnen met het wegsnijden van de verrotte laag riet, daarna hebben we het riet laagje voor laagje losgehaald en weer volgestopt met nieuw riet. Het riet hebben we afgebonden met staaldraad. Om het dak weer helemaal strak te maken hebben we de kap geheel glad en strak geklopt evenals de dakranden. Op de nok zijn de rietvorsten schoongespoten.

Bovenstaande foto: bestaande situatie voor restauratie!

Oorspronkelijke situatie:

Het dak van dit monumentale pand was niet goed onderhouden en was daardoor toe aan renovatie. Het gehele dak ging schuil onder een laag mos, maar het riet onder die dikke laag mos was nog van uitzonderlijke kwaliteit.

Eindresultaat:

De boerderij is enorm opgeknapt na de renovatie, zoals u kunt zien op de foto's. Het dak ligt er weer strak bij en kan weer jaren mee.

Rietbeheer Ermelo                          

Horsterweg 165

3853JB ERMELO

 

Kantoor                          0341-252556

Boelie van de Beek     0654-958473

 

email:                             info@rietbeheer.nl

 

Referentie:

Rietbeheer reinigt jaarlijks mijn rietendak door het in te spuiten met een door hun zelf ontwikkeld anti mos en anti alg substantie, zij doen dit met een eigen systeem waarmee ze tot wel 10-12 meter hoog gericht kunnen spuiten. Erg mooi en professioneel. Het reinigen van mijn leiendak in Bussum, laat ik jaarlijks doen. De kosten vallen erg mee, je moet hier denken aan 275-350 euro voor een gemiddeld dak. Een echt ouderwets bedrijf, een aanrader voor iedereen die zijn huis goed wil onderhouden"