Rietdekker te Vorden: Onderhoud rieten dak; Doorstoppen

Werkzaamheden:

Bij deze woonboerderij in Vorden moest het dak worden gerestaureerd. Eerst hebben we de laag mos en algen van het dak geschraapt door middel van de techniek kammen. Na het kammen hebben we op de plekken waar de rietlaag onvoldoende dik was, riet bijstopt. Tevens was het bindmateriaal versleten en hebben we roestvrijstalen draden naar de kap genaaid. Als laatste hebben we de kap glad en strak geklopt.

Bovenstaande foto: situatie voor restauratie !

Oorspronkelijke situatie:

Het gecombineerde dak van de boerderij was nodig toe aan een restauratie. De kap zat vol met mos, het bindmateriaal voldeed niet meer en op enkele plekken was de rietlaag te dun geworden.

Bij een doorgestopt dak worden de stalen draden aan de buitenzijde van het riet vastgezet. De draden blijven in het zicht! Door deze methode toe te passen kunnen daken die erg dun zijn gesleten nog gerestaureerd worden. en kan het vervangen van het dak nog 10 tot 15 jaar worden uitgesteld

Op het voorschild zijn geen draden gezet aan de buitenkant omdat het riet hier nog lang genoeg was om het bindmateriaal in het rietendak weg te werken. Beide methode kunnen perfect gecombineerd worden.

Rietbeheer Ermelo                          

Horsterweg 165

3853JB ERMELO

 

Kantoor                          0341-252556

Boelie van de Beek     0654-958473

 

email:                             info@rietbeheer.nl

 

Referentie:

Rietbeheer reinigt jaarlijks mijn rietendak door het in te spuiten met een door hun zelf ontwikkeld anti mos en anti alg substantie, zij doen dit met een eigen systeem waarmee ze tot wel 10-12 meter hoog gericht kunnen spuiten. Erg mooi en professioneel. Het reinigen van mijn leiendak in Bussum, laat ik jaarlijks doen. De kosten vallen erg mee, je moet hier denken aan 275-350 euro voor een gemiddeld dak. Een echt ouderwets bedrijf, een aanrader voor iedereen die zijn huis goed wil onderhouden"