Eemnes: Rieten dak Scheren en bijstoppen

Werkzaamheden:

Rietdekkers Steven en Corné hebben samen deze klus geklaard. Het rieten dak van deze gedeelde woonboerderij  was toe aan onderhoud. Op diverse plaatsen in het dak was het riet ver ingesleten waardoor kuilen in het oppervlak zichtbaar werden.< Rietdekker Corné: "we hebben het hele dak geschoren en elk zacht plekje verwijderd tot op de harde stengel. Deze plekken hebben wij weer bijgestopt met nieuw riet, geselecteerd op kwaliteit en kleur, waardoor het eigenlijk niet te zien is dat we het dak zo grondig hebben aangepakt. Alle lijnen hebben we weer messcherp afgewerkt. En zie het resultaat!"

Oorspronkelijke situatie: bovenstaande foto voor restauratie !

Het rieten dak van deze boerderij was toe aan een onderhoudsbeurt, het slijtageproces had zijn sporen zichtbaar achtergelaten, op diverse plekken was het riet aan het oppervlak zacht geworden.

Bovenstaande foto situatie voor restauratie !

De boerderij is enorm opgeknapt na de renovatie, zoals u kunt zien op de foto's. Het dak ligt er weer strak bij en kan weer jaren mee.

Rietbeheer Ermelo                          

Horsterweg 165

3853JB ERMELO

 

Kantoor                          0341-252556

Boelie van de Beek     0654-958473

 

email:                             info@rietbeheer.nl

 

Referentie:

Rietbeheer reinigt jaarlijks mijn rietendak door het in te spuiten met een door hun zelf ontwikkeld anti mos en anti alg substantie, zij doen dit met een eigen systeem waarmee ze tot wel 10-12 meter hoog gericht kunnen spuiten. Erg mooi en professioneel. Het reinigen van mijn leiendak in Bussum, laat ik jaarlijks doen. De kosten vallen erg mee, je moet hier denken aan 275-350 euro voor een gemiddeld dak. Een echt ouderwets bedrijf, een aanrader voor iedereen die zijn huis goed wil onderhouden"