Ermelo: onderhoud rieten dak doordekken en bijstoppen

Werkzaamheden:

Het rieten dak van deze vrijstaande villa in Ermelo was erg dun aan de bovenzijde. We hebben het dak gerestaureerd door middel van doordekken. De bovenste laag van het riet is verwijderd waarna nieuw riet is aangebracht op en door de schone onderlaag. Het gehele oppervlak van het dak is vervolgens glad geklopt en schoongeveegd. Om het geheel af te werken zijn alle dakranden weer in model geklopt.

 

Oorspronkelijk situatie:

Het oorspronkelijke rieten dak was aan de bovenzijde erg versleten. De bovenste laag riet had een dikte van minder dan 10 cm. Het gehele dak was begroeid met mossen en algen, had een donkere grauwe kleur gekregen en de dakranden waren niet meer strak.

Het eindresultaat: 

Het einderesultaat is prachtig. De kap heeft weer een frisse kleur, is strak afgewerkt en heeft weer voldoende dikte om jaren plezier van te hebben.

Rietbeheer Ermelo                          

Horsterweg 165

3853JB ERMELO

 

Kantoor                          0341-252556

Boelie van de Beek     0654-958473

 

email:                             info@rietbeheer.nl

 

Referentie:

Rietbeheer reinigt jaarlijks mijn rietendak door het in te spuiten met een door hun zelf ontwikkeld anti mos en anti alg substantie, zij doen dit met een eigen systeem waarmee ze tot wel 10-12 meter hoog gericht kunnen spuiten. Erg mooi en professioneel. Het reinigen van mijn leiendak in Bussum, laat ik jaarlijks doen. De kosten vallen erg mee, je moet hier denken aan 275-350 euro voor een gemiddeld dak. Een echt ouderwets bedrijf, een aanrader voor iedereen die zijn huis goed wil onderhouden"