Onderhoud: rietenkap scheren en bijstoppen

Werkzaamheden:

Rietdekker Corné en Aalt Jan weten dat ze voor een behoorlijke uitdaging staan, een rietenkap die er eigenlijk heel mooi uitziet voordat we aan de restauratie werkzaamheden gaan beginnen. In de praktijk moeten er grote zachte plekken worden verwijderd wat er even heel spannend uitziet. Maar! Het komt altijd weer goed!

 

Oorspronkelijke situatie:

Dit dak was bedekt met een laagje algen, mos vorming ontstond op diverse plekken. Om het dak weer te laten ademen zodat de schimmels hun vernietigende werk niet meer goed kunnen doen was er maar een optie: Het gehele dak scheren en alle zachte plekken verwijderen tot op de harde stengel.  De plekken waar het zachte riet is verwijderd worden dan weer bijgestopt met nieuw riet.

 

Het eindresultaat :

Het eindresultaat is weer een strak, recht en helemaal schoon rieten dak.

Bovenstaande foto: situatie voor scheerbeurt

Rietbeheer Ermelo                          

Horsterweg 165

3853JB ERMELO

 

Kantoor                          0341-252556

Boelie van de Beek     0654-958473

 

email:                             info@rietbeheer.nl

 

Referentie:

Rietbeheer reinigt jaarlijks mijn rietendak door het in te spuiten met een door hun zelf ontwikkeld anti mos en anti alg substantie, zij doen dit met een eigen systeem waarmee ze tot wel 10-12 meter hoog gericht kunnen spuiten. Erg mooi en professioneel. Het reinigen van mijn leiendak in Bussum, laat ik jaarlijks doen. De kosten vallen erg mee, je moet hier denken aan 275-350 euro voor een gemiddeld dak. Een echt ouderwets bedrijf, een aanrader voor iedereen die zijn huis goed wil onderhouden"