Onderhoud: Scheren rietendak Uddel

Werkzaamheden:

Er is bij deze boerderij in Uddel voor gekozen om het dak te kammen. Deze manier van onderhoud houdt in dat de verrotte laag met mos en algen eraf is gesneden en het schone dak strak en glad is geklopt. De zijkanten, onderkanten en hoeklijnen zijn messcherp gemaakt.

 

Oorspronkelijke situatie:

Bij deze prachtige woonboerderij was het dak toe aan onderhoud. Er was mos op gaan groeien, wat een slechte ventilatie veroorzaakte, tevens waren de zij- en onderkanten niet meer scherp.

 

Het eindresultaat:

Na het kammen van het dak zag het er weer uit als nieuw. Op enkele plekken was het ingesleten, daar is nieuw riet bijgestopt. De nok is schoongespoten en de slechte voegen zijn gelijmd met een speciale kit.

Rietbeheer Ermelo                          

Horsterweg 165

3853JB ERMELO

 

Kantoor                          0341-252556

Boelie van de Beek     0654-958473

 

email:                             info@rietbeheer.nl

 

Referentie:

Rietbeheer reinigt jaarlijks mijn rietendak door het in te spuiten met een door hun zelf ontwikkeld anti mos en anti alg substantie, zij doen dit met een eigen systeem waarmee ze tot wel 10-12 meter hoog gericht kunnen spuiten. Erg mooi en professioneel. Het reinigen van mijn leiendak in Bussum, laat ik jaarlijks doen. De kosten vallen erg mee, je moet hier denken aan 275-350 euro voor een gemiddeld dak. Een echt ouderwets bedrijf, een aanrader voor iedereen die zijn huis goed wil onderhouden"