Scheren rieten dak Wapenveld

Werkzaamheden:

Op het dak van deze woning waren algen en mossen gaan groeien, waardoor een goede ventilatie door het riet werd verhinderd. Er is besloten het riet te kammen, dit houdt in dat het laagje van mos en algen van het dak wordt weggesneden.

Oorspronkelijke situatie:

Het rieten dak van deze woonboerderij in Wapenveld lag bedolven onder een laag van mos en algen. Het riet op dit dak kon niet meer drogen, de enige methode om dit te verhelpen was om een laag van het riet te kammen. 

Het eindresultaat:

Na het kammen kan de wind weer door het rieten dak, zodat het goed kan drogen. Ieder rieten dak dat door Rietbeheer wordt gekamd, wordt recht en strak geklopt. Na het kammen zijn alle daklijnen recht en strak, net als bij een nieuw rieten dak. Tevens krijgt het rieten dak weer een frisse goudgele kleur. 

 

 

Bovenstaande foto: bestaande situatie voor restauratie

Rietbeheer Ermelo                          

Horsterweg 165

3853JB ERMELO

 

Kantoor                          0341-252556

Boelie van de Beek     0654-958473

 

email:                             info@rietbeheer.nl

 

Referentie:

Rietbeheer reinigt jaarlijks mijn rietendak door het in te spuiten met een door hun zelf ontwikkeld anti mos en anti alg substantie, zij doen dit met een eigen systeem waarmee ze tot wel 10-12 meter hoog gericht kunnen spuiten. Erg mooi en professioneel. Het reinigen van mijn leiendak in Bussum, laat ik jaarlijks doen. De kosten vallen erg mee, je moet hier denken aan 275-350 euro voor een gemiddeld dak. Een echt ouderwets bedrijf, een aanrader voor iedereen die zijn huis goed wil onderhouden"