Welkom bij Rietdekkersbedrijf Rietbeheer. Bent u op zoek naar een Rietdekkersbedrijf in Blaricum dat gespecialiseerd is in onderhoud van het rietendak ? Onze rietdekkers zijn er gek op en doen niets anders.

Welkom bij Onderhoud Rietdekkersbedrijf Rietbeheer,

 

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar wij dekken geen nieuwe rieten daken, 15 jaar geleden zijn wij hier mee gestopt. Dit komt omdat wij altijd al het verlangen hadden ons volledig te  specialiseren in rieten dak onderhoud.  Ondertussen beheren wij ruim 1000 rieten daken. Omdat dit uniek is hebben wij in de afgelopen jaren zelf 9 mensen opgeleid tot Rietbeheerder.

 

 Voor bestaande rieten daken ontwikkelde wij de Rietbeheer visie;

Deze visie is ontstaan door heel goed te luisteren naar de wensen van onze klanten, bijvoorbeeld;

 

  •  Ik wil een rietdekker die zorgt dat mijn rieten dak zo lang mogelijk  meegaat.
  •  Ik wil een rietdekker die zorgt dat mijn rieten dak mooi blijft.
  •  Ik wil geen onverwachte grote kosten aan  mijn rieten dak.
  •  Ik wil een rietdekker die mij ontzorgt, en mij  zelf belt.
  •  Ik wil een rietdekker die snel komt als ik hem  bel.

 

Heeft u net een nieuw rieten dak of een bestaand rieten dak ? Wij komen graag bij u langs!

 

 

 

Wij ontwikkelde Dakschuim ®.   Een  rieten dak dat jaarlijks met dakschuim wordt behandeld  tegen mos en algen gaat 10 jaar langer mee. Doordat uw dak mooi schoon blijft, kan het snel drogen na een regenbui en krijgen schimmels veel minder kans uw dak aan te tasten.

 

 

 

Jaarlijks de Rietdekker op bezoek voorkomt dat kleine schade's grote gevolgen krijgen


 

 

 

In veel gevallen hoeft een rieten dak niet vervangen te worden. Wij ontwikkelde een methode waarmee wij een "versleten" dak volledig kunnen restaureren.  

Onze rietdekkers zijn gecertificeerde schoorsteenvegers

Wij nemen graag contact met u op:

 

Kantoor                         0341-252556

Boelie van de Beek      0654-958473

email:                            info@rietbeheer.nl

 

 

Volg ons op Facebook 

Rietbeheer Ermelo                          

Horsterweg 165

3853 JB ERMELO

 

Kantoor                          0341-252556

Boelie van de Beek       0654-958473

 

email:                             info@rietbeheer.nl

Referentie:

Rietbeheer reinigt jaarlijks mijn rietendak door het in te spuiten met een door hun zelf ontwikkeld anti mos en anti alg substantie, zij doen dit met een eigen systeem waarmee ze tot wel 10-12 meter hoog gericht kunnen spuiten. Erg mooi en professioneel. De kosten vallen erg mee, je moet hier denken aan 305-360 euro voor een gemiddeld dak. Een echt ouderwets bedrijf, een aanrader voor iedereen die zijn huis goed wil onderhouden"

Hieronder een aantal referenties in Blaricum:                                    Bij onderstaand project hebben wij onze doordek methode toegepast, dit is een methode waarmee een versleten dak in veel gevallen niet vervangen hoeft te worden.

Werkzaamheden:

Deze prachtige villa in Blaricum had te kampen met een zwaar verweerd rieten dak. Het dak hebben we weten te restaureren met behulp van onze doordektechniek. Eerst hebben we de begroeide bovenste laag van het rieten dak weggesneden. Nieuw riet is vervolgens door de schone onderlaag heen geweven. Het doordekken heeft ervoor gezorgd dat het dak weer voldoende dik is om bescherming te bieden tegen de elementen. Naast het doordekken zijn ook de nokken volledig gerenoveerd en nieuwe rietvorsten geplaatst. Om het geheel weer netjes af te werken is uiteraard het dak weer glad en strak geklopt evenals de dakranden.

Oorspronkelijke situatie:

Het oorspronkelijke rieten dak was er zeer slecht aan toe. De kap was te dun, ingesleten, verweerd en begroeid met mos en algen. Er waren twee keuzes: het rieten dak geheel vernieuwen of een restauratie. Er is gekozen voor een restauratie.

Eindresultaat:

Het rieten dak van deze prachtige woning in Blaricum oogt weer fris. De dakranden zijn scherp en in model en de nieuwe rietvorsten geven het dak weer een uitstraling als of het rieten dak net nieuw is. Een zeer geslaagde restauratie waardoor het dak met goed onderhoud weer minstens 15 jaar mee kan.

Onderstaand project: Rietdekkers van Rietbeheer scheren rieten dak in Blaricum

De eigenaar van dit rieten dak in Blaricum had dit huis nieuw laten bouwen, dit dat werd niet behandeld tegen mos en algen, waardoor in een paar jaar tijd het mooie rieten dak zwart was geworden van de algen, een klein laagje algen oogt groen, maar wanneer de laag algen steeds dikker wordt ziet het dak er zwart uit. Ook werd op steeds meer plekken mos zichtbaar. Mos kan snel groeien wanneer de algen op het rieten dak ervoor zorgen dat het dak na een regenbui lang vochtig blijft.

Het eindresultaat: Dit dak in Blaricum staat weer te stralen, en wordt nu jaarlijks door onze rietdekkers onderhouden. Om een rieten dak mooi te houden is er jaarlijks maar een klein beetje onderhoud nodig. Inschuimen tegen mos en algen en kleine schade's herstellen zo wordt voorkomen dat kleine schade's grote gevolgen hebben. De kosten voor onderhoud van een rieten dak liggen gemiddeld tussen de € 400 en € 600 euro per jaar.

Weer zo'n prachtig huis met een jaarlijks onderhouden rietendak in Blaricum

Werkzaamheden:

Rietdekker Corné en Aalt Jan stonden te stralen voordat ze aan dit dak konden beginnen, wat een schitterend statig pand, in Blaricum.  Aalt Jan: "het is een eer om dit dak te mogen doen"

Dit dak was bedekt met een laagje algen. De randen waren niet geheel strak meer en het dak was op diverse plekken diep ingesleten vooral bij de kilgoten en de plaatsen die weinig zon krijgen.

 

Het eindresultaat is weer een strak, recht en helemaal schoon rieten dak.

Een groen rieten dak schoonmaken

Een nieuw rieten dak wordt na een relatief korte tijd groen, dit komt doordat algen zich gemakkelijk hechten aan het rieten dak. Als dit lang genoeg onbehandeld blijft ontstaat al snel mos. Wij beheren meer dan 1000 rieten daken. Deze film laat zien hoe wij beginnende mos en algen groei tegen gaan met ons dakschuim. 

 

Een groen rieten dak is niet mooi, en het is ook niet nodig.

Onderstaande video: Rietdekker Jeroen spuit rieten dak in met schuim tegen mos en algen. Algen worden van het rieten dak verwijdert.

Schimmels zijn de vijand van het rietendak

Schimmels zijn niet te voorkomen in een rietendak, schimmelsporen worden via de lucht getransporteerd en waaien zo in het rietendak. Schimmels zijn er in vele soorten maar hebben 1 ding gemeen, ze hebben vocht nodig om te overleven. Mos en Algen zorgen ervoor dat het dak slecht kan drogen waardoor schimmels hun vernietigende werk kunnen doen.

Mos en Algen zijn het probleem niet.

Op zich zijn de mossen en algen geen vijand voor het riet. Het probleem is echter dat ze de buitenkant van het riet dusdanig afsluiten dat het drogingsproces veel langer duurt dan bij een dak zonder mos en algen.

 

Jaarlijks sprayen tegen mos en algen is veruit de beste methode om de levensduur van uw rietendak te verlengen. Een schoon dak droogt veel sneller, hierdoor zullen de schimmel sporen aan het oppervalk van uw dak blijven (niet dieper dan 2 á 3 cm) Bij een dak dat niet wordt gesprayd zitten de schimmel sporen na 3 jaar al snel 8 á 10 cm diep)

Dakschuim ® Anti Mos en Alg Ons dakschuim is Uniek!

Wij hebben een speciaal dakschuim ontwikkeld, dit blijft geruime tijd op het dak plakken (10 á 15 minuten blijft uw dak wit). Doordat het schuim blijft plakken krijgt het riet de tijd op het middel op te nemen. De contacttijd is met schuim veel hoger dan met vloeistof dat op een schuin dakvlak direct naar beneden loopt. De werkzame stof krijgt, doordat het gebonden is in ons dakschuim voldoende tijd om de algen en mossen te doden.

Sprayen rieten dak verlengt de levensduur!

Bij traditioneel onderhoud wordt een rietendak gemiddeld tussen de 5 á 7 jaar geschoren.

 

Wij beginnen pas te scheren na gemiddeld 12 jaar, doordat de schimmelsporen aan de oppervlakte zijn gebleven hoeven we ook minder van het dak af te scheren dan bij traditioneel onderhoud

Onderstaande Video: Alg en mos verwijderen van riet met schuim.

 

 

 

Ons schuim wordt ook gebruikt voor het reinigen van pannen of leien dakenOnderhoud rietendak, mos en algen verwijderen, Groene dak schoonmaken? Kies voor de Rietdekkers van Onderhoud Rietdekkersbedrijf  Rietbeheer.