Welkom bij Rietdekkersbedrijf Rietbeheer. Bent u op zoek naar een Rietdekkersbedrijf in Noord Holland dat gespecialiseerd is in onderhoud van het rietendak ? Onze rietdekkers zijn er gek op en doen niets anders.

Welkom bij Rietbeheer,

 

Het klinkt misschien een beetje vreemd, ...

maar wij dekken geen nieuwe rieten daken, 15 jaar geleden zijn wij hier mee gestopt. Dit komt omdat wij altijd al het verlangen hadden ons volledig te  specialiseren in rieten dak onderhoud.  Ondertussen beheren wij ruim 1000 rieten daken. Omdat dit uniek is hebben wij in de afgelopen jaren zelf 9 mensen opgeleid tot Rietbeheerder.

 

 Voor bestaande rieten daken ontwikkelde wij de Rietbeheer visie;

Deze visie is ontstaan door heel goed te luisteren naar de wensen van onze klanten, bijvoorbeeld;

 

  •  Ik wil dat mijn Rietdekker zorgt dat mijn rieten dak zo lang mogelijk  meegaat.
  •  Ik wil dat mijn Rietdekker zorgt dat mijn rieten dak mooi blijft.
  •  Ik wil geen onverwachte grote kosten aan  mijn rieten dak.
  •  Ik wil een rietdekker die mij ontzorgt, en mij  zelf belt.
  •  Ik wil een rietdekker die snel komt als ik hem  bel.

 

Heeft u net een nieuw rieten dak of een bestaand rieten dak ? Wij komen graag bij u langs!

 

 

 

Wij ontwikkelde Dakschuim ®.   Een  rieten dak dat jaarlijks met dakschuim wordt behandeld  tegen mos en algen gaat 10 jaar langer mee. Doordat uw dak mooi schoon blijft, kan het snel drogen na een regenbui en krijgen schimmels veel minder kans uw dak aan te tasten.

 

 

 

Jaarlijks de Rietdekker op bezoek voorkomt dat kleine schade's grote gevolgen krijgen


 

 

 

In veel gevallen hoeft een rieten dak niet vervangen te worden. Wij ontwikkelde een methode waarmee wij een "versleten" dak volledig kunnen restaureren.  

Onze rietdekkers zijn gecertificeerde schoorsteenvegers

Wij nemen graag contact met u op:

 

Kantoor                         0341-252556

Boelie van de Beek      0654-958473

email:                            info@rietbeheer.nl

 

 

Volg ons op Facebook 

 

 

 

Ons schuim wordt ook gebruikt voor het reinigen van pannen of leien dakenOnderhoud rietendak, mos en algen verwijderen; Rietbeheer Rietdekkersbedrijf

Kosten voor het inhuren van een rietdekkersbedrijf.

Wij zijn specialisten in onderhoud, en maken zelf geen rietendaken meer, wij werken wel samen met rietdekkersbedrijf van Asselt uit Elspeet.

Graag informeren wij u wat het inhuren van een kwalitatief en betrouwbaar rietdekkersbedrijf u ongeveer gaat kosten. U zult begrijpen dat de prijzen van rietdekkersbedrijven onderling uiteen lopen. Graag geven wij u een richtlijn in onderstaand overzicht. Dit zijn gemiddelde prijzen.

Prijs voor een rieten dak per vierkante meter inclusief materiaal en b.t.w.

Tussen de € 90,00 en 120,00 per vierkanter meter. Dit is een prijs voor alleen rietdekken.

Wanneer u een bestaand rietendak heeft dak vervangen moet worden komen hier nog bedragen bij voor het slopen en afvoeren van het dak en het eventueel aanbrengen van platen om van het dak een schroefdak te maken. Ook steigerwerk en opruimen en afvoeren is in deze richtprijs niet meegenomen.

Factoren die invloed hebben op de prijs van een rieten dak.

Wanneer uw een dak heeft met veel verschillende dakvlakken of dakkapellen dan deuren is de rietdekker langer bezig met het aanbrengen van een vierkante meter rietendak. Dit heeft als gevolg dat de prijs per vierkante meter hoger wordt.

In Nederland liggen de prijzen in Friesland gemiddeld lager dan in het midden of zuiden van het land, een van de oorzaken is dat er in friesland relatief veel grote boerderijen staan waar de rietdekker meters kan maken. Dit resulteert in een gemiddeld lagere prijs.

Ervaring in het rietdekken is een must. Wij werken samen met rietdekkersbedrijf van Asselt uit Elpseet, Aalt is de 3e generatie in een Rietdekkers familie. Bij het kiezen van een geschikte rietdekker voor het aanbrengen van uw rieten dak is het van belang dat er over en weer vertrouwen is. Riet is een natuurproduct, voor het kiezen van de juiste rietsoort is vertrouwen belangrijk. Vaak horen wij zeggen, welk riet is het beste, welke land heeft het beste riet. Een vuistregel is dat overal goed en slecht riet vandaan kan komen, het juiste riet is een kwestie van ervaring en gevoel. Omdat riet een natuurproduct is kan het per jaar verschillen welk gebied of land het beste is om riet voor uw dak uit te kiezen. 

Isoleren van uw rieten dak.

In de praktijk gaat er veel fout bij het isoleren van een rietenk dak. Uw rietdekker kan u adviseren  hoe u op de juiste manier een rieten dak moet isoleren. Veel rietdekker kunnen het isoleren van uw rieten dak voor u realiseren. Uw rietdekker heeft er veel baat bij dat het isoleren op de juiste manier gebeurd. Bij verkeerde isolatie zal zijn met veel passie gemaakte rieten dak veel te snel aan vervanging toe zijn.

Schroefdak of een traditioneel gedekte rieten kap?

Vaak wordt er gevraagd op traditionele dakbedekking niet veel beter is. Het antwoord hierop is niet heel eenvoudig te geven. In theorie zou een traditioneel gedekt dak beter moeten zijn omdat het dak goed kan ventileren. Dit is alleen veel te kort door de bocht, wanneer het gaat over een traditioneel rieten dak horen we vaak zeggen: "vroeger,,... ging het dak van mijn vader 60 jaar mee,... van binnen uit kon je zo tegen het riet aankijken. "  Dit is helemaal waar, alleen is de tijd veranderd, niet veel mensen willen van binnen uit tegen het riet aankijken,... wanneer je dit doet tocht je weg in de winter. Vroeger gingen de mensen met z'n allen in de teil in bad,... dit is allemaal veranderd.

 

Ons advies: Kies gewoon voor een schroefdak waar een goede dampremmer in is geplaatst, dan heeft u geen last van vocht van binnen uit. Wanneer u uw dak dan jaarlijks laat behandelen met een anti mos en anti alg middel zult u heel erg lang plezier hebben van uw rietendak. 

Hoe onderhoud je een rieten dak?

Wij zeggen altijd, zie een rieten dak nou als een auto, die breng je ook elk jaar weg voor onderhoud. Dit adviseren wij ook met uw rieten dak .

 

Jaarlijks een anti mos en algen behandeling.

En als er schade's ontstaan, niet wachten maar gelijk herstellen.

Onderhoud contract rieten dak.

Wij beheren meer dan 1000 rieten daken, dit houd in de praktijk in dat wij deze klanten elk jaar bellen voor een onderhoud afspraak. Wij werken niet met contracten omdat wij van mening zijn dat wij mogen blijven terug komen zo lang u tevreden bent.

Kunnen rietdekkers bedrijven het gehele jaar door een nieuwe rieten kap aanbrengen?

Het ambacht rietdekken is het gehele jaar door uit te voeren, ook als het vriest. Wanneer het regent zal de rietdekker het rieten dak afdekken met een dekzeil en weer verder gaan wanneer het droog is. De meeste onderhouds werkzaamheden kunnen wel uit gevoerd worden als het regent. Maar wanneer het echt hard gaat regenen willen de rietdekkers liever even schuilen.